A Loma Linda Centenáriusai Felfedik A Hosszú élet Titkait

Tartalomjegyzék:

Videó: A Loma Linda Centenáriusai Felfedik A Hosszú élet Titkait

Videó: A Loma Linda Centenáriusai Felfedik A Hosszú élet Titkait
Videó: Elárulta a hosszú élet tikát a bükki füvesember 2024, Március
A Loma Linda Centenáriusai Felfedik A Hosszú élet Titkait
A Loma Linda Centenáriusai Felfedik A Hosszú élet Titkait
Anonim

Az egyik olyan hely, ahol a legnagyobb a centenáriusok koncentrációja Loma Linda Kaliforniában. Kék zónának hívják, mert az ott élők nemcsak a hosszú élettartamot élvezik, hanem az aktív életet és az emlékek megőrzését is.

Loma Lindában a Hetednapi Adventista Gyülekezet 9000 követője egészséges életet él. És ezért hosszú élettartamuk.

Az egyház megértése szerint nem szabad húst és állati termékeket fogyasztani, és hangsúlyozni kell a fizikai aktivitást.

Az egyház tagad minden káros szokást, beleértve a dohányzást és az alkoholfogyasztást is.

Loma Linda olyan hely, ahol szinte nincsenek túlsúlyos emberek, ami különösen lenyűgöző az amerikai trendek hátterében. A városban rendkívül alacsony a szívbetegség.

Itt van mindennek köszönhető és kik ők a hosszú élettartam titkaitamelyek feltárják a város lakóit:

Nincs cukor és kevesebb hús

Korlátozza a cukrot a hosszabb élet érdekében
Korlátozza a cukrot a hosszabb élet érdekében

Fehér halálnak hívják, mert a fehér cukor rendkívül káros az emberi testre. A gyakorlatban a szervezet semmilyen hasznos anyagot nem kap belőle, csak zsírtartalékokat halmoz fel. Ezért a fehér cukor teljesen tilos az adventisták számára.

Szerintük tanácsos kevesebb húst fogyasztani (nem tagadják teljesen az állati termékek fogyasztását, de kerülik őket). A Hetednapi Adventista Egyház sok követője vegetáriánus. Főleg gyümölcsöt és zöldséget, valamint teljes kiőrlésű gabonát fogyasztanak.

A húst előételként vagy előételként fogyasztják (mivel az adagok hagyományosan kisebbek). Étlapjuk sok diót tartalmaz (legalább hetente ötször), amelyek sok hasznos tápanyagot visznek a szervezetbe, beleértve a szívbetegségek kockázatának csökkentését is.

Este eszik

Van egy maximum: Reggelin egyél, mint egy király, ebéd közben, mint egy herceg, és vacsoránál, mint egy szegény ember. Nagyjából így van ez az adventista elképzelésekkel. Kerülik a nehéz és késő estéket, hangsúlyozva az esti kevesebb kalória bevitelét. A korai vacsora hozzájárul a jobb alváshoz, mert a testnek ideje van az étel feldolgozására, mielőtt elalszik. Ha álmatlanságban szenved, gondolja, hogy a vacsorájából származhat.

Igyon annyi vizet

Több víz bevitele a hosszú élettartam érdekében
Több víz bevitele a hosszú élettartam érdekében

Az emberi test nagyrészt vízből áll, és a megfelelő működéshez több vízre van szüksége. Az adventisták által a Lind Lindában végzett tanulmány megállapította, hogy azoknak az embereknek, különösen azoknak a férfiaknak, akik naponta öt vagy több pohár vizet ittak, lényegesen alacsonyabb a szívinfarktus kockázata (kb. 70%), mint azoknál, akik kevesebb folyadékot fogyasztottak. Megfelelő és logikus tanácsok a hosszú élethez.

Egészséges súly és testtömeg-index

A testtömeg-index a magasság és a tömeg aránya. Az adventisták aktív életmódot folytatnak, és ritkán fogyasztanak húst - fenntartják az egészséges testtömeg-indexet. Alacsony vérnyomást, alacsony koleszterinszintet vagy ritkábban szívbetegségeket élveznek. És ha ez nem nagyszerű hosszú életre szóló tanács!

Megfelelő fizikai aktivitás

Ezt már többször megvitatták. Az adventisták nem az erő és a nagyon intenzív edzés, hanem a mérsékelt, de rendszeres testmozgás támogatói. Alapelveik szerint a mérsékelt fizikai aktivitás, például a természetjárás, növeli a várható élettartamot és javítja az általános egészségi állapotot.

Teljes pihenés

Loma Linda tippjei a hosszú élettartamért
Loma Linda tippjei a hosszú élettartamért

Ez az egyik legfontosabb eleme a hosszú élet Loma Linda szerint. Az adventisták szerint a jó pihenés az egészségi állapot javulásához vezet. Ezért szombat a kötelező szabadnapjuk.

Aztán találkoznak barátokkal és családdal, sétálnak a természetben. Ily módon megvédik magukat a stressztől és növelik a boldogsághormonok szintjét a testükben. Loma Linda hosszú élettartama idejük nagy részét más emberek társaságában töltik.

Tegyen jót, ha ugyanazt kapja vissza

Ezt a maximumot vallják az adventisták. A másokkal való törődés és a jótékonyság segít az idősebb embereknek aktív maradni, és értelmet ad nekik az életben. És bebizonyosodott, hogy amikor egy személy segít, a boldogsághormonok szintje nő: egy golyóval - két nyúl.

Ajánlott: