Milyen Előnyökkel Jár, Ha Magaddal Beszélsz?

Tartalomjegyzék:

Videó: Milyen Előnyökkel Jár, Ha Magaddal Beszélsz?

Videó: Milyen Előnyökkel Jár, Ha Magaddal Beszélsz?
Videó: Pintér Béla - Ragadj magaddal // Ez az a nap! Reménység Esték 2020.05.18. 2024, Március
Milyen Előnyökkel Jár, Ha Magaddal Beszélsz?
Milyen Előnyökkel Jár, Ha Magaddal Beszélsz?
Anonim

Kiderült, hogy nagyon hasznos magaddal beszélgetni az emlékezet, a kognitív funkciók, a mentális és fizikai egészség szempontjából. Még néha észreveszed, hogy az emberek furcsán néznek rád, amikor elkapnak hogy beszélj magaddal, vigasztalódjon abban, hogy ennek számos előnye van.

További információ a következő sorokban a magaddal való beszélgetés előnyei:

1. Az agyad sokkal hatékonyabban dolgozik

Lehet, hogy vásárlás közben történt veled, hogy nem találta pontosan azt, amit keresett, de amikor hangosan elkezdi ismételni a termék nevét, azonnal felismeri.

Az Experimental Psychology folyóiratban megjelent tanulmány szerint az emberek, akik hangosan megismétlik egy tárgy nevét, sokkal gyorsabban képesek megtalálni, mint azok, akik csendben járnak az üzletben.

A hipotézis szerint a szavak hangos ismétlése az agyat aktívabbá és gyorsabbá teszi.

önmagában beszélve jobban működik az agy
önmagában beszélve jobban működik az agy

2. Rendezze gondolatait

A mai rohanó világban gondolatok milliói futnak végig a fejünkön mindig. Magaddal beszélni, képes lesz rendbe hozni gondolatait, és ezáltal elsőbbséget biztosítani a fontos dolgoknak.

3. A kívánt célok elérése

A tennivalók listájának elkészítése nagyszerű ötletnek tűnik, de egy bizonyos ponton ez a lista túl hosszú lehet, és nehéz lesz kitölteni.

Linda Sapadin pszichológus szerint a céljaid hangos kimondása összpontosítja a figyelmedet, és kontroll alatt tartja az érzelmeket és a zavaró tényezőket.

4. Enyhíti a stresszt

Mint a beszélgetés önmagaddal lehetővé teszi a gondolatok rendszerezését és a fontos dolgok elsőbbségét, az elméd nem versenyez állandóan intenzív gondolatokkal arról, hogy lesz-e ideje a feladatok időben történő elvégzésére.

Ha magaddal beszélsz, akkor nyugodtabb leszel, és felkészülhetsz egy fontos beszélgetés előtt egy kollégával vagy főnökkel.

5. Önállóbb lesz

Azok, akik magukkal beszélnek, képesek befelé nézni, ha egy probléma felmerül, mélyebben elemzik a helyzetet, és segítség nélkül megoldják a problémát.

Ajánlott: