Hogyan Legyünk Hűek önmagunkhoz?

Videó: Hogyan Legyünk Hűek önmagunkhoz?

Videó: Hogyan Legyünk Hűek önmagunkhoz?
Videó: Hogyan legyünk önazonosak? - 2021.05.05. 2024, Március
Hogyan Legyünk Hűek önmagunkhoz?
Hogyan Legyünk Hűek önmagunkhoz?
Anonim

Gondolkodott már azon, vajon hogyan lehetünk hűek önmagunkhoz, hogyan legyünk hitelesek, valóságosak és általában hogyan legyünk önmagunk hamisság nélkül?

A mai dinamikus mindennapi életben ritkán találunk időt magunkra.

Mindenről és mindenkiről gondoskodunk körülöttünk, és úgy tűnik, hogy elég gyakran igényeink, vágyaink és álmaink valahogy háttérbe szorulnak, míg egy bizonyos ponton nem is tudjuk pontosan, hogy mik azok. Ez a kétértelműség az oka annak, hogy nem tudunk könnyen döntéseket hozni, elégedetlennek és magabiztosnak, elégtelenül önellátónak érezzük magunkat.

Ezek a legfőbb előfeltételek ahhoz, hogy a személyes fejlődés iparának ilyen népszerűsége legyen az utóbbi időben. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megálljunk egy pillanatra, belenézzünk önmagunkba, és újradefiniáljuk prioritásainkat és céljainkat. Számos megközelítés és eszköz működhet saját személyiségünk fejlesztése érdekében - könyvek, szemináriumok, pszichoterápia, filmek és sok más innovatív technika, amelyeket az ipar jelenleg nyújt.

A személyes fejlődés egyik viszonylag új és meglehetősen sikeres megközelítése, amely egyre népszerűbb, a coaching. A coaching foglalkozásokat egyénileg folytatják le, és a coach feladata, hogy irányítsa az ügyfelet céljainak / problémáinak meghatározására és cselekvési terv készítésére. A coaching egyik olyan népszerű oka, hogy a pszichoterápiával ellentétben nem a múltra, hanem a jövőre összpontosít.

Ha a hagyományos terápia célja nagyon gyakran a személyiség erősítése, találjon magyarázatot problémáinkra és önmegértésünkre, a kuchinga személyes fejlődés, problémamegoldás és az emberben rejlő lehetőségek kifejezése.

A terápiával ellentétben, ahol magyarázatot találunk arra, hogy miért cselekszünk bizonyos módon, a coaching révén meghatározhatjuk a cselekvés módját, és tervet készíthetünk a változásra.

A coaching mint megközelítés hatékonyságát a Price Waterhouse Coopers tanulmányozta. Egy coaching szolgáltatásokat igénybe vevő, több mint 2000 ember felmérése szerint a következőképpen mérik az ezzel a technikával elért eredményeket:

Coaching
Coaching

Jobb közérzet - 80%

Jobb kommunikációs készségek - 72%

Javult interperszonális kapcsolatok - 71%

Hatékonyabb szakmai teljesítmény - 70%

Javult munka és magánélet egyensúly - 63%

Coaching felhasználható életünk minden területén. A leggyakrabban tárgyalt témák között szerepelnek a személyes kapcsolatok, konfliktusok, önvizsgálat, személyiségfejlesztés, karrierfejlesztés és sport. Akár edzői szolgáltatásokat is igénybe vehet a dohányzásról való leszokáshoz.

Minden coaching ülésen minden információ önmagunktól származik. Meghatározzuk a saját céljainkat és azt a tempót, amellyel magunknak dolgozunk.

A szakértők a coachingot olyan eszközként definiálják, amely segít életünk minden területén magasabb fokozatba váltani azáltal, hogy hatékonyabbá, koncentráltabbá és bátrabbá válunk.

Természetesen nem mindig könnyű és kellemes látni egymást teljes dicsőségében, de mindenképpen érdemes megtenni, mert csak így lehetünk hitelesek, követhetjük céljainkat, megvívhatjuk csatáinkat és pontosan élhetjük az életünket nélkülünk félelmek vagy általánosan elfogadott parancsok rabszolgája.

Ajánlott: