6 Szokás, Amelyeket érdemes Megváltoztatni A Jobb Anyagcsere érdekében

Tartalomjegyzék:

Videó: 6 Szokás, Amelyeket érdemes Megváltoztatni A Jobb Anyagcsere érdekében

Videó: 6 Szokás, Amelyeket érdemes Megváltoztatni A Jobb Anyagcsere érdekében
Videó: Ez itt a kérdés - Miben rejlik jövőnk fenntarthatósága? (2021.11.30.) 2024, Március
6 Szokás, Amelyeket érdemes Megváltoztatni A Jobb Anyagcsere érdekében
6 Szokás, Amelyeket érdemes Megváltoztatni A Jobb Anyagcsere érdekében
Anonim

Anyagcsere az emberi testben lejátszódó összes kémiai reakció összefoglalására használt kifejezés. Ezek a reakciók életben tartják a test sejtjeit, és lehetővé teszik a megfelelő működését.

Mindenki anyagcseréje eltérő, gének, életkor, hely, ahol az illető él, és fizikai aktivitása miatt. Az is számít, hogy jól alszol-e és hogyan eszel.

Minél gyorsabb az anyagcsere, annál több kalóriát éget el, és fenntartja az egészséges testsúlyt vagy lefogy. A gyors anyagcserével rendelkező emberek energikusabbak és jobban érzik magukat.

Valószínűleg tudja, hogy több folyadékot kell inni és növelni kell a mozgást, de itt vannak A 6 szokás, amelyet meg kell változtatnia a jobb anyagcsere érdekében.

Az elfogyasztott tejtermékek elégtelenek

Az olyan termékek fogyasztása, mint a joghurt, a túró, a kefir és hasonlók, rendkívül fontos a fogyás és az izomtömeg növelése szempontjából.

Az USA-ban, a Maine-i Egyetemen végzett tanulmány szerint a tejtermékeket fogyasztó emberek kardiometabolikus profilja jobb.

Rossz reggelit választott

A fekete kávé elősegíti a jó anyagcserét
A fekete kávé elősegíti a jó anyagcserét

Reggelire célszerű diót enni, mert a bennük található zsírsavak segítenek a zsír gyorsabb égetésében és a nap folyamán több kalória elégetésében.

Reggelire alkalmas ételek a joghurt, az alma és a lazac is. A zöld tea és a fekete kávé is jótékonyan hat az anyagcserére.

A szoba, amelyben alszol, túl meleg

A hálószoba legfeljebb 17 fokos hőmérsékletén a test melegítéséért felelős barna zsír aktívabban fog működni.

Hűti a szobát növeli az anyagcserét akár 30%, ráadásul a hidegben történő alvás elkerülheti a cukorbetegséget. Nem szabad túlzásba esni, de hasznos tudni, hogy egy órán át remegve körülbelül 400 kalóriát égethet el.

Egyáltalán nem eszel szénhidrátot

Ha teljesen kizárta az étrendből a szénhidrátokat, akkor nem lesz energiája. A szénhidráthiány megterhelő a szervezet számára, és negatív hatással van az agy aktivitására.

Az izmoknak nem lesz mit ennivalójuk, mivel glikogénre van szükségük, amelyet szénhidrátok tartalmaznak. Nem szabad teljesen korlátozni a bevitelüket, különösen akkor, ha edz.

Igaz, hogy az alacsony zsírtartalmú étrend károsabb, mint az alacsony szénhidráttartalmú étrend, de nagyon ügyelni kell arra, hogy teljes egészében kikerüljenek az étrendből.

Helytelenül edz

Jobb anyagcsere kocogással
Jobb anyagcsere kocogással

Végezzen nagy intenzitású intervall edzést. Ezek nagy intenzitású edzések, amelyek kombinálják a kardiót és az állóképességet.

Az erős aktivitás periódusait rövid gyógyulási időszakokkal váltják fel a megnövekedett pulzus fenntartása érdekében. Egyszerű módja a kezdésnek, ha megpróbáljuk váltogatni a 30 másodperces kocogást vagy sprintelést.

Lehet fekvőtámaszt vagy guggolást is végezni, rövid pihenőidővel. 20-30 perces edzés közben körülbelül 500 kalóriát égethet el

Reggel nem gyalogol eleget

A reggeli séta felgyorsítja az anyagcserét, segít fenntartani a cirkadián ritmust és javítja az alvás minőségét.

Mindössze napi 30 perc séta biztosítja ezeket a csodálatos egészségügyi előnyöket. Fontolja meg, hogy a munkába indító sétával kezdje a napját jobb anyagcsere.

Ajánlott: