5 Létfontosságú Vitamin A Hajhoz

Tartalomjegyzék:

Videó: 5 Létfontosságú Vitamin A Hajhoz

Videó: 5 Létfontosságú Vitamin A Hajhoz
Videó: 2 недели плоского нижнего живота вызов! Лучшая 5-минутная тренировка нижнего живота (субтитры) 2024, Március
5 Létfontosságú Vitamin A Hajhoz
5 Létfontosságú Vitamin A Hajhoz
Anonim

A haj típusa hozza létre az első és legfontosabb benyomást más emberekről. Számos tényező befolyásolja a haj típusát, beleértve az életkort, a hormonális egyensúlyt, a genetikai hajlamokat, az étrendet. Az egészséges és fényes haj azonban nemcsak genetikai adottság, hanem a jó egészség eredménye is.

A környezet sok problémát okoz a haj számára, de sok lehetőség van a zuhanyozásukra a hajunk jó állapotának fenntartása érdekében. Az 5-vitamin rendszeres szedésével puha és fényes hajvalamint felgyorsítja növekedését. Ez az 5 létfontosságú vitamin a haj számára:

A-vitamin

A jobb zsíregyensúly elérésére alkalmas. A faggyútermelés a bőrsejtekben ettől függ - ezek az olajok hidratálják a bőrt, és így a hajat is. A természetes olajok csökkentésekor a haj, valamint az egész fejbőr kiszárad. Az A-vitamin sárga citromban, narancsban, gyümölcsben és zöldségben, tojásban, tejben és brokkoliban található.

B-vitamin

5 létfontosságú vitamin a hajhoz
5 létfontosságú vitamin a hajhoz

Fotó: 1

Ez a vitamin alkalmas a gyorsabb hajnövekedésre. B-vitamin-hiány esetén hajhullás lép fel. A B12-vitamin szintjét is ellenőrizni kell, mivel hiány esetén hajhullás lép fel, és a haj őszül. Halban, tojásban, tejben található.

C vitamin

A C-vitamin megvédi a hajat a színvesztéstől és az őszüléstől. Minden citrusfélében megtalálható, csakúgy, mint a narancssárga zöldségfélék, olyan ételekből nyerhetők, mint spenót, paradicsom és burgonya, napraforgómag és brokkoli. Támogatja a kollagéntermelés folyamatait, és a haj szerepe, hogy részt vesz a haj növekedésében, hiány esetén lelassul. Ez a vitamin antioxidánsként is működik, amely semlegesíti a szabad gyököket.

D-vitamin

5 létfontosságú vitamin a hajhoz
5 létfontosságú vitamin a hajhoz

Fotó: 1

A D-vitamin a következő vitamin, amely küzd a hajhullás ellen. Az autoimmun betegségben szenvedőknek ezt is szedniük kell, mert testük nem képes egyedül előállítani. Ha a szervezetben hiányzik ez a vitamin, a haj súlyos hajhullással reagál. A vitamin megszerzésének természetes módja a napozás vagy az étel. Olajos halakban, tojásban, marhahúsban és sajtban található meg.

E-vitamin

Az E-vitamin megvédi a hajat a napsugárzástól. Ezért kapható hajkozmetikumok összetevőjeként. Nyáron a hajat UV-sugarak érik, és ez negatív hatással van a szilárdságára. Az E-vitamin megvédheti a hajat a szabad gyökök romboló hatásaitól. Az A-vitamint magasabb élelmiszerek magok, zöld leveles zöldségek, diófélék és brokkoli. Ezek voltak a legjobb vitaminok a hajra.

Ajánlott: