Felnőtt Macska Etetése

Videó: Felnőtt Macska Etetése

Videó: Felnőtt Macska Etetése
Videó: A macskák húst ennének: így készíts egészséges nyers menüt a cicádnak 2024, Március
Felnőtt Macska Etetése
Felnőtt Macska Etetése
Anonim

Bolyhos és játékos cicáink gyorsan növekednek, és gyorsan öregedni is kezdenek. A macska öregedésének látható jelei fogászati problémák; a szőrzet és a bőr romló állapota; izomtömeg-veszteség, ennélfogva lustább és esetlenebb mozgások; gyakoribb problémák a bélrendszerrel. Ugyanakkor az agilis háziállat testében metabolikus, immunológiai és egyéb testi változások kezdődnek. Néhányan visszafordíthatatlanok, mint az embereknél. Mások megfelelően irányíthatók és késleltethetők a felnőtt macska etetése.

Mikor kell tenni felnőtt macska speciális étrendben? A felnőtt macskák új étrendjének legjobb ideje 7 éves kor. A táplálkozás fő célja az egészség megőrzése; az idős emberekre jellemző macskák krónikus betegségeinek késleltetése vagy elkerülése; a már meglévő krónikus betegségek állapotának javítása. A macskák elhízása és az ízületi gyulladás leküzdése jelenti a felnőttek egészségének legkomolyabb kihívásait. Minden macskatulajdonosnak folyamatosan szem előtt kell tartania kedvence kedvezőtlen képességét a fertőzések elleni küzdelemben.

A felnőtt macskák megfigyelései azt mutatják, hogy hajlamosak több zsírt felhalmozni, bár kevesebb kalóriát fogyaszthatnak. Ez egy olyan változás a testben, amely elkerülhetetlen, és az anyagcsere folyamatok hatással lehetnek rá. Ezért fontos, hogy macskája alacsonyabb kalóriatartalmú ételeket fogyasszon az elhízás elkerülése érdekében. A normál étrendnek azonban fehérjének kell lennie az izomtömeg fenntartása érdekében.

E-vitamin adható ezen felül, ha az állatorvos úgy dönt. Az életkor előrehaladtával a testben lévő antitestek csökkennek. A vitamin kiegészítőként való alkalmazása közelebb hozhatja az antitestek szintjét a fiatal minták szintjéhez.

Az antioxidánsok, például az E-vitamin és a béta-karotin, a szöveteket károsító szabad gyökök ellen küzdenek. A felnőtt doromboló háziállatok étrendjében ezeket a vegyületeket jól kell képviselni. Fokozzák az immunitást.

Az állatorvosnak meg kell határoznia a felnőtt macska táplálékát
Az állatorvosnak meg kell határoznia a felnőtt macska táplálékát

Az állatorvos által végzett időszakos vizsgálatok a macskák rutinszerű ellátásának részét képezik, és ezeket nem szabad kihagyni a krónikus betegségek időben történő felismerése érdekében. Kerülni kell a stresszt és a mindennapi élet hirtelen változását, hogy a felnőtt, de mégis szeretett házimacska jelenlétét a lehető leghosszabb ideig élvezhessük.

Ajánlott: