A Napi Séták Egészség (és Még Sok Más)

Videó: A Napi Séták Egészség (és Még Sok Más)

Videó: A Napi Séták Egészség (és Még Sok Más)
Videó: [TOP 10] FURCSA JAPÁN DOLOG ✔ Amiről Még Nem Hallottál [MAGYAR TOP 10] 2024, Március
A Napi Séták Egészség (és Még Sok Más)
A Napi Séták Egészség (és Még Sok Más)
Anonim

A napi 30 perces séta valami olyasmi, mint naponta legalább egy almát enni. Más szavakkal, ez nagymértékben ritkábbá teheti az orvoshoz való látogatását. Ez az ártatlannak tűnő gyakorlat segíthet a fogyásban, a stressz csökkentésében, a vérnyomás csökkentésében és számos krónikus betegség kockázatának elkerülésében. Ez az egyik legjobb és legegyszerűbb tevékenység, amely segíti az emberi egészséget.

Nem nehéz, sőt kellemes is. Kezdjen el minden nap 30 perces sétákat tenni, és érezni fogja a változást.

Eleinte minden lépésnél érezni fogja, hogyan javul a hangulata. A séta ugyanolyan hatású, mint egy pohár bor vagy néhány tábla csokoládé hosszú munkanap után, de anélkül, hogy extra kalóriákat tenne.

A kutatások azt mutatják rendszeres gyaloglás megváltoztatja az idegrendszert, így kevesebb haragot és ellenségeskedést tapasztal. Sőt, amikor egy partner, szomszéd vagy jó barát segítségével sétál, ez az interakció segít összekapcsolódásban és tovább emeli a hangulatot. És végül, szabadtéri séta természetes napfénynek teszi ki, amely segíthet megakadályozni a szezonális affektív rendellenességeket. Így a séta a téli depressziók természetes ellenszerévé válik.

napi séta az egészség érdekében
napi séta az egészség érdekében

A séta előnyei nem érnek véget ezzel. Tudta, hogy ez kreatívabbá teheti Önt? A kutatások azt mutatják, hogy a járás rejtett kreatív tehetségeket válthat ki. Amikor kilépsz, az agy ellazul és szabad üzemmódba lép. Regisztrálja a körülötted lévő világot, de erőlködés nélkül. Ez nagyban segíti a bennünk rejlő rejtett tehetségek megnyilvánulását. Tehát, ha új ötletre van szüksége, adjon szünetet magának és menjen kifelé séta.

Ennek az élvezetes tevékenységnek további előnye, hogy legalább néhány plusz kilót eléget sok erőfeszítés nélkül. Rendszeres gyaloglás javíthatja testének az inzulinra adott reakcióját, ami hozzájárulhat a hasi zsír csökkentéséhez. Tanulmányok azt mutatják, hogy a gyaloglás felgyorsítja az anyagcserét, ami extra kalóriákat éget és megakadályozza az izomvesztést.

Új kutatások szerint a járás tovább csökkenti a vércukorszintet és a cukorbetegség általános kockázatát 30% -kal, a stroke kockázatát 20-40% -kal és a szív-és érrendszeri betegségek 30% -kal. Végül, de nem utolsó sorban, a járás javítja az immunitást valamint a test képessége az idényjellegű betegségek, például az influenza és a megfázás leküzdésére.

Ha ezek az előnyök még nem győzték meg, milyen jó járni, akkor tudd, hogy ez javíthatja az emésztést. A rendszeres séta jelentősen javítja a gyomor mobilitását. Már az általunk tett lépések megerőltetik a hasi izmokat, amelyek viszont serkentik a belek aktivitását.

Ajánlott: